Här har vi samlat de databaser som finns tillgängliga på biblioteken i Sölvesborg. En del av databaserna kan även användas hemifrån.

Alex författarlexikon

kan du hitta information om en författares biografi, titlar samt textprov. Alex finns nu även som app.

Du kan använda Alex på våra bibliotek men också hemifrån genom att logga in med ditt lånekort och PINkod via denna länk (Fungerar ej med personnummer)

 

Landguiden

är en databas med information om världens alla länder och publiceras av utrikiska institutet. Du kan enbart använda Landguiden på våra bibliotek.

 

Pressreader

har 6000+ tidningar och tidskrifter från 100 länder på mer än 60 språk. Här får du hela dagstidningen - inte bara en nätupplaga.

Pressreader är världens största digitala tidningskiosk och fungerar på biblioteket men du kan också logga in hemifrån med ditt lånekortsnummer.

OBS fungerar inte med personnummer!

Här loggar du in till Pressreader hemifrån. Det går tyvärr inte i dagsläget att logga in via Pressreaderappen eller Pressreader.com hemifrån, utan länken ovan måste användas för att logga in via sidan Library Pressdisplay.

Ta med ett nummer hem!

När du använder bibliotekets WiFi kan du ladda ner en tidskrift på din egen surfplatta, mobil eller laptop och ta det med dig hem.

Du måste börja med att ladda ned Press Reader från din appbutik. Kom in på Sölvesborgs bibliotek, vi hjälper dig gärna.

 

Mediearkivet

är en databas som innehåller artiklar i fulltext från dagstidningar och specialtidningar inom IT, Ekonomi, Marknad och Hälsovård. Exempelvis artiklar ur Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Dessutom får du telegram från TT och PM, pressreleaser från Waymaker och dombeslut och diarier från svenska myndigheter. Du kan enbart logga in på Mediearkivet på biblioteket. Fråga personalen.

BLT och Sydöstran har lokalt material. Vill du läsa en låst artikel, kom till biblioteket så hjälper personalen dig gärna att logga in.

Stipendier och fonder

Lokala fonder

Sölvesborgs kommun förvaltar ett antal donationsfonder, dvs medel som skänkts till olika välgörande ändamål.

Kommunens sida för stipendier

Språk