Läs eller lyssna i appen Biblio

Om du vill lyssna eller läsa på din telefon eller surfplatta är det enklaste sättet att använda appen Biblio. Här hittar du alla bibliotekets e-ljudböcker, samt alla e-böcker i ePub-format. Allt kan laddas ner och läsas offline, så det är perfekt att ta med sig på resan!

Så här gör du när du startat appen:

• Välj Bibliotek Blekingebiblioteken
  • Skriv in antingen ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer samt din PIN-kod.
  • Under Mina Lån hittar du böcker som du lånat i Biblio eller på bibliotekets hemsida.
  • Du får låna 2 e-böcker per 7-dagarsperiod.
  • Under rubrikerna Sök eller Kategorier hittar du nya böcker
  • E-böckerna har en röd bok som symbol, och e-ljudböckerna har en blå hörlur som symbol.
  • Klicka på titeln du vill läsa och klicka sedan på Låna-knappen för att låna den.
  • Appen frågar om tillgång till telefonfunktionerna för att kunna pausa uppspelning av e-ljudböcker om du mottar ett samtal.

Biblio kan laddas ner i App store och Google Play. Det kostar inget att ladda hem appen, och den fungerar både för iOS och Android-enheter. iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare, för Android krävs version 5 eller senare.

Behöver du hjälp att komma igång?

Kontakta biblioteket 0456-81 68 52 eller biblioteket@solvesborg.se

Sök böcker, författare, film mm
Hjälp