Meröppet

Här har vi samlat information om våra meröppna bibliotek

Meröppet finns på biblioteket i Mjällby och snart kommer även Hällevik och Norje bibliotek bli meröppna bibliotek.

Vad är Meröppet?

Meröppet innebär att du kan använda biblioteket utanför ordinarie öppettider. Se aktuella öppettider till höger på sidan. Behöver du hjälp av personal är du även välkommen på våra ordinarie öppettider.

En stund innan det meröppna biblioteket stänger uppmanar en högtalare dig att lämna lokalen. När du går, kontrollera att dörren slagit igen och är låst. Larmet kopplas på automatiskt efter stängning.

Biblioteket ansvarar inte för kvarglömda eller förlorade föremål.

Vad kan du göra under meröppet?

Du lånar och lämnar tillbaka böcker och andra medier i automaten. Följ instruktionerna på skärmen. Kontrollera att alla dina titlar visas på skärmbilden. Återlämnade titlar läggs i återlämningslådan bredvid automaten. Om du vill kan du skriva ut ett kvitto på det du lånat.

Beställda böcker/medier hittar du på hyllan för ”Reservationer”. De står sorterade på löpnummer som du hittar i reservationsmeddelandet du fått från biblioteket. Glöm inte att låna dina titlar i automaten!

Du kan använda dator, skrivare och wifi. Utskrifter sker i programmet Princh där du kan betala med Swish eller med kort.(detta gäller biblioteket i Mjällby)

Det finns bokinkast där du kan lämna tillbaka böcker till samtliga bibliotek i Sölvesborgs kommun.

Föreningar får gärna använda de meröppna biblioteken som mötes- och studieplats.

Här kan du som förening boka ett sammanträdesbord på Mjällby bibliotek under meröppettiden på Mjällby bibliotek. (LÄNK TILL BOKNING.)

Bokningen görs enligt de regler som gäller för kommunens bokning av lokaler och här kan du läsa mer om hur det går till:(LÄNK TILL Riktlinjer för bokning.)

Observera att det är bordet du bokar och inte hela lokalen. Under denna tid kan även andra meröppetlåntagare komma in.

Bibliotekens öppettider

Språk