Sök

Läs eller lyssna på e-böcker!

 

Nyheter för Biblioappen!

När du loggar in ska du välja Blekingebiblioteken istället för Sölvesborg och använda samma lånekort eller personnummer+PIN-kod som du använder när du reserverar och lånar i bibliotekskatalogen. Alla låntagare måste skriva på ett nytt lånekortsavtal antingen på plats vid något av våra utlämningstider på Sölvesborgs bibliotek eller via e-tjänst med hjälp med av Bank-id! Detta avtal hittar du här!

Läs eller lyssna i Biblio

Om du vill lyssna eller läsa på din telefon eller surfplatta är det enklaste sättet att använda appen Biblio. Här hittar du alla bibliotekets e-ljudböcker, samt alla e-böcker i ePub-format. Allt kan laddas ner och läsas offline, så det är perfekt att ta med sig på resan!

Så här gör du när du startat appen:

  • Välj Bibliotek Blekingebiblioteken
  • Skriv in antingen ditt bibliotekskortsnummer eller personnummer samt din pin-kod.
  • Under Mina Lån hittar du böcker som du lånat i Biblio eller på bibliotekets hemsida.
  • Under rubrikerna Sök eller Kategorier hittar du nya böcker
  • E-böckerna har en röd bok som symbol, och e-ljudböckerna har en blå hörlur som symbol.
  • Klicka på titeln du vill läsa och klicka sedan på Låna-knappen för att låna den.
  • Appen frågar om tillgång till telefonfunktionerna för att kunna pausa uppspelning av e-ljudböcker om du mottar ett samtal.

Biblio kan laddas ner i App store och Google Play. Det kostar inget att ladda hem appen, och den fungerar både för iOS och Android-enheter. iOS-appen kräver minst iOS version 10.3 och är kompatibel med bland annat iPhone 5s och senare, för Android krävs version 5 eller senare.

Behöver du hjälp att komma igång?

Kontakta biblioteket 0456-81 68 52 eller biblioteket@solvesborg.se

 

Logga in